Hakkında

Hakkında

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bolu’da 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu adıyla kurulmuştur. 1978-1979 öğretim yılında üniversiter düzeyde 202 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Yüksek Okul, 1983 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlanarak “Bolu İdari Bilimler Yüksek Okulu” adını almış daha sonra, 1987 yılında Fakülteye dönüştürülerek “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” adıyla varlığını sürdürmüştür. Bölümümüz 1992 yılından bu yana Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü olarak eğitim ve öğrenime devam edilmektedir.

Ders uygulama yöntemleri

Dersler teorik işlenmekte olup gerekli dersler için bilgisayar laboratuarları kullanılmaktadır. Ayrıca ders sunumlarında kullanılmak üzere sınıflarda projeksiyon mevcuttur.

Bölüm mezunlarına yönelik iş/staj imkânları

İşletme Bölümü’nden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektör kurumlarında görev alabilmektedir. İşletmelerin pazarlama, insan kaynakları, muhasebe, finans, yönetim ve üretim bölümlerinde çalışabilirler. Bölümde zorunlu staj bulunmamaktadır.